24 de nov. 2011

Quan 1 més 1 és més gran que 2

He tingut l’oportunitat d’assistir a l’estrena d’Interferències, pel·lícula que es presenta amb aquest cridaner eslògan: "Una reflexió sobre la crisi global que posa nom als responsables".

Una de les sensacions que me n’he endut és la de trobar-me davant d’un producte de moltíssima qualitat en tots els sentits, que a més a més té quelcom de nou que podria (o hauria de) marcar tendència al sector no lucratiu.

L’obra ha estat construïda a partir de la col·laboració de dues organitzacions no lucratives: l’Observatori del Deute en la Globalització i la Fundació Quepo, un centre de recerca especialitzat en relacions nord-sud i una productora audiovisual amb un clar enfocament social, respectivament.

I escric "col·laboració" perquè crec que aquesta és la paraula clau. Veient el resultat final del projecte es fa difícil pensar en una típica relació client-proveïdor. El que es percep és una complicitat en el fons i en la forma que permet obtenir un producte destinat a anar més enllà del cercle activista convençut i alhora mereixedor de l’atenció dels mitjans (referència 1referència 2).

I aquest és el punt: de la unió de dos sabers prou diferents apareixen noves possibilitats. És un mecanisme d’innovació ja conegut, però encara poc explorat per part del nostre teixit associatiu.

Particularment, en totes aquelles iniciatives adreçades a la sensibilització, a l’educació, a la incidència social i política, la capacitat de teixir aliances externes que ens ajudin a idear noves maneres d’arribar a la ciutadania serà clau. Però també en la proposta de solucions als nous reptes socials a què ens enfrontem.

Les combinacions poden ser molt diverses; només cal deixar de mirar endins de la nostra entitat i fer un cop d’ull al nostre voltant. Ens hi animem?

Ah, sí, suposo que voldríeu saber alguna cosa més del contingut de la pel·lícula, oi? En teniu un tràiler a continuació, no us en donaré més detalls. Només us diré que em va deixar molt i molt satisfet, alhora que commogut. Us animo a veure-la, al cinema o al web, a difondre-la (és una producció sota llicència Creative Commons) i a aprofitar tots els recursos i propostes educatives que la complementaran.


Interferències Tràiler Subt. Castellano from Quepo on Vimeo.

1 comentari:

  1. Mcdvoice.Com – Welcome to the McDonald’s Customer Satisfaction Survey at McDVoice.com official site. This McDVoice survey aims to ensure the quality and standards that meet customers’ requirements. Mcdvoice

    ResponElimina