15 de nov. 2013

La sostenibilitat integral i saber comunicar: claus per afrontar el futur


Sustainability_jam de MarcelMunch a flickr
Els fets dels últims anys han posat entre les cordes a moltes entitats, obligant-les així a  repensar-se. La crisi i la restricció de fons públics i privats ens estan portant a una situació de transformació del sector.

En gairebé tots els fòrums especialitzats apareix la necessitat d'avançar cap a la sostenibilitat econòmica de les entitats. Per fer-ho, segons la nostra opinió, és necessari avançar en paral·lel cap a la sostenibilitat integral (econòmica, ecològica i social) i saber-ho comunicar.  Les raons que ens porten a fer aquesta afirmació són les següents:

1. Per ser econòmicament sostenibles cal que revisem el nostre model de negoci i amb alta probabilitat, ens serà urgent ser capaços d'aixecar més recursos privats. Ja sigui mitjançant l'increment de socis, a bé través de micro-donacions o d'altres fórmules,  ser sostenibles ens serà exigit  i saber-ho comunicar adequadament una necessitat.

2. La sostenibilitat econòmica passa per la sostenibilitat ecològica. L'eficiència en l'ús de recursos com l'electricitat, l'aigua, els consumibles, és una aposta coherent amb els valors del sector i intel·ligent en termes de gestió econòmica a mig i llarg termini.

3. El principal actiu que tenen les ONL són les persones que hi treballen. La motivació i el compromís comporten entre d'altres, un augment de la productivitat, de la qualitat i de l'eficàcia de les nostres intervencions.

4. Orientar-se a la missió per coherència de sector. En el sector no lucratiu la finalitat no justifica els mitjans. Cal treballar per assolir les missions i cal fer-ho amb integritat i considerant  les persones i el medi ambient.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada