13 de nov. 2013

8 recomanacions per a millorar el dia a dia de les nostres entitats
8 ponents i 8 coses per recordar... Són les recomanacions recollides, el passat 25 d'octubre, en el tancament dels Racons per Parlar en els que van participar més de 150 persones d’entitats de Reus. La jornada s’emmarcava en l’Espai Entitats Reus, promogut per Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus.

1. Gestionar amb els valors propis. Cal portar a la pràctica els valors que ens uneixen i identifiquen com a entitat. Si treballem de forma conjunta i la participació és important per fer el què ens és propi, cal fer-ho extensiu a la forma de gestionar l’entitat. És l’experiència explicada per Jordi Guarque dels Xiquets de Reus, pel que fa al pla de finançament treballat per adequar el local d’assaig.

2. Buscar noves maneres de fer les coses. Cal mirar al voltant de l’entitat i entendre que no tothom es vol involucrar ni participar de la mateixa manera. El que és vàlid per uns, pot no ser-ho per altres. Joan Cuevas, de la Fundació Pere Tarrés, apunta que hem de buscar noves fórmules per arribar als objectius de l’entitat i entendre la participació de cadascun –sigui quina sigui- com una oportunitat que desencadenada noves oportunitats de relació, compromís i participació.

3. Com més serem... més transformarem! Roger Buch, de xarxanet.org, anima a les entitats a passar-s’ho bé fent el que fan. Recorda que gaudeixin cada dia de la feina feta, que es tornin a enamorar d’allò que fan i entusiasmin a la gent que tenen a prop per animar-los a formar part de les activitats i projectes de l’organització. Com més serem, més bé ens ho passarem, més riurem i més transformarem!

4. Comunicar una idea atractiva i novedosa. No voler comunicar tot el que fem, ni fer-ho amb un llenguatge tècnic,... Transmetre una idea atractiva cada vegada, buscar la part novedosa de les nostres activitats, anar a buscar els medis de comunicació locals, treballar els contactes i periodistes de la zona,... I no cansar-se mai de comunicar són alguns dels consells donats pel Xavier Graset, periodista a Catalunya Ràdio.

5. Obrir les mans per fer xarxa. Parlar de xarxa vol dir parlar de treball amb altres persones, ja sigui de dins de l’entitat o de fora. Treballar de forma conjunta, comprometent-nos amb petites àrees de responsabilitat és el que pot fer que el dia a dia, l’organització i la gestió de l’entitat sigui més lleugera i efectiva. Idees i recursos pràctics que en Gerard Baiget, després de l’experiència de president de la Coordinadora d’Esplais i Escoltes de Reus, va compartir.

6. Obrir-se a l’entorn. Cal ser conscients que, com a entitat, cal tenir una actitud d’obertura i de servei envers les entitats de la ciutat. El què fem beneficia els socis, però també a la ciutadania en general. És per això que cal estar atents i buscar noves accions i activitats que ens permetin arribar a nous públics, alhora que compartim allò que fem i el que som amb altres entitats. Des del seu exemple, ho explicaven Francesc Estrada i Joan Torrell de l’Associació Excursionista Catalunya de Reus.

7. Sense passió, no hi ha associació. Des del cor parlava en Jordi Medina, un dels fundadors d’Amakuni. La passió per la cultura japonesa és el que havia reunit a uns amics a crear una associació, ja fa més de 5 anys. L’especialització –sumada a la passió- ha estat bàsica per a l’èxit i creixement de l’entitat. Cada persona ha aportat a l’entitat, i s’ha responsabilitzat, d’allò que sap fer: comunicació, noves tecnologies, logística, formació,...

8. Pensar en clau 2.0. Consells útils i pràctics són els que va aportar en Marc Càmara, periodista de la Cadena Ser, al parlar de les xarxes socials. Una mirada ràpida per totes les xarxes socials i eines 2.0 que tenen en comú 3 preguntes: quins objectius comunicatius tenim, quina periodicitat de continguts podem garantir i qui se’n responsabilitzarà... Preguntes imprescindibles per tenir una bona estratègia 2.0.

Els Racons per Parlar van permetre tenir diferents visions d’experts en àmbits clau per a les entitats. 8 recomanacions per compartir.1 comentari:

  1. I would recommend your website to everyone. You have a very good gloss. Write more high-quality articles. I support you. 슬롯머신사이트

    ResponElimina