23 de des. 2010

A favor del "bonisme"


Veus les notícies a la televisió i obren amb titulars de mort de dones a mans de les seves parelles, atrapen estafadors, cauen xarxes de pedòfils i un llarg reguitzell de notícies macabres. Notícies que no acabo d’entendre què pretenen. Sensibilitzar, segur que no. En tot cas, diuen, que s’aconsegueix l’efecte contrari. Però no em quedaré parlant d’aquest tema sobre el qual puc aprofundir en un altre moment.

Avui, a pocs dies de Nadal, vull fer un homenatge al “bonisme”. Paraula que utilitzo per fer referència a les persones i coses bones.

Els qui tenim el privilegi de viure de prop el món de la solidaritat, la col•laboració pública–privada, l’intent de molts empresaris per fer empreses millors, la filantropia, etc, tenim la immensa sort de veure l’altra cara de la moneda, la que no surt als mitjans de comunicació social.

Davant un món mediatitzat per exaltar els desastres i la immundícia humana, davant un món que prefereix els programes on la gent s’escridassa i es baralla, hi ha també, al nostre costat, un món de persones, entitats, empreses que lluiten cada dia per aportar alguna cosa positiva a la societat, per millorar el nostre planeta, per la salut, l’educació i un sense fi de causes nobles.

Em revelo contra la poca sensibilitat omnipresent i reclamo que la bondat, el “bonisme”, ocupi un espai en el titulars de premsa, radio i televisió. I no només per Nadal. Perquè, tot i que faci menys soroll, el “bonisme” és infinitament més gran i el seu efecte seria molt més profitós per tota la societat.

Així que, aprofitant les festes nadalenques, felicito totes les persones que des del seu lloc de treball han contribuït durant tot l’any a incrementar el “bonisme” al món i, confio que el proper any, l’Any Europeu del Voluntariat, serveixi per donar un major èmfasi i rellevància social al “bonisme”.

BON NADAL!

5 comentaris:

 1. Bon Nadal,
  De vegades quan llegim aquestes coses dubtem sobre si la teoria acompanya sempre a la pràctica.

  Per si a algú li ve aquest dubte, em plau confirmar-li que he vist a en Juan Mezo practicar el bonisme.

  Felicitats per l'article

  ResponElimina
 2. The subject of the post must be reconsidered. Thank you so much.

  ResponElimina
 3. Great and Excellent Work a very helpful piece of information and it is kind of nice to know exactly you published this information here,

  ResponElimina
 4. Wear our premium, breathable clothing to stay comfortable on your special day. Due to our revolutionary sublimation process, AthleisureX is made of superior grade material that offers sun protection, durability, flexible designs, and colors that don't crack or peel.

  ResponElimina