15 de juny 2011

Aprenentatges 2.0 del 15M i les acampades (i II)
Seguim amb la llista d’aprenentatges 2.0 derivats del moviment del 15M i les acampades que les entitats podríem aprofitar en la nostra activitat habitual. Per cert, si no vau llegir la primera part de l’article, feu-ho ara!
Explosió creativa
De dissenyadors, fotògrafs i videocreadors n’hi ha des de sempre, però la possibilitat que moltes persones puguin contemplar les obres que hom fa sense haver de maldar per aconseguir un espai als mitjans o a les galeries d’art és un gran incentiu a la creació. El vídeo "La revolució comença" ara n’és un bon exemple.'Crowdsourcing' informatiu
Recopilar i mantenir actualitzada certa informació pot ser una tasca molt feixuga per a una persona o un grup petit. Però si tothom hi pot aportar alguna cosa llavors se simplifica. Cada cop hi ha més eines genèriques o fetes a mida que intenten aprofitar aquest potencial a Internet, com aquest mapa on qualsevol persona pot afegir dades sobre una acampada que s’estigui fent a qualsevol lloc del món.

Facilitació de la participació
Un repte etern de les entitats és promoure la participació de les bases socials en els processos i en la presa de decisions. En altres casos, com a les assemblees de les acampades, la situació pot ser just la contrària. El tweetòmetre és un bon experiment de com les eines 2.0 poden ajudar també en processos deliberatius i decisoris.

Memòria individual i col·lectiva
El testimoni de les persones grans, de les que mai no han pogut fer sentir la seva veu, de les que no interessen al 'prime time', pot ser d’un gran valor sociològic, historiogràfic, emancipatori o personal. S’ha viscut a les acampades i Internet en guardarà memòria.

Sensibilització

Aprofitar el context d’actualitat i generar continguts amens són dos idees clau per sensibilitzar sobre qüestions de fons que a voltes resulten complexes. És el cas d’aquest vídeo d’animació sobre la bombolla immobiliària, amb gairebé tres milions de reproduccions.

Voleu compartir algun altre ús rellevant que hagueu observat? Feu-ho a través dels comentaris!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada