3 de març 2011

Qui ho hauria dit! Les empreses i les associacions poden col•laborar


La crisi econòmica ja porta 3 anys aquí i no marxa. Per això, davant d’aquest tràngol, podem lamentar-nos i enrocar-nos en aquesta situació o empescar-nos-les per tirar noves propostes endavant; i com que hi ha qui aposta per trobar solucions, és engrescador veure què proposen.

Hi ha una mena de pensament implantat que ve a dir “ja ens treuran de la crisi”, i ho raona dient “per tant, aguantem i quan hagi passat el xàfec, ja sortirem; pel camí potser s’hi queden alguns, però no hi podem fer més”. Aquesta manera de procedir ja no serveix, la solució l’hem de construir entre tots. Bé, tots, tots, segurament no hi serem tots però, com a mínim, hem de ser una majoria.

En aquesta línia, la cadena de supermercats Bon Preu, dins de la línia que porta des de fa uns anys, se segueix implicant en disminuir els impactes sobre el medi ambient. Enguany tenen una campanya per deixar d’utilitzar el porexpan. El porexpan és el material de les típiques safates blanques dels productes frescos envasats, i és un producte no biodegradable que es calcula que, si el llencéssim, en 1.000 anys el podríem trobar igual. Es podria reciclar, però cal separar-lo de qualsevol altre material i resulta massa car i complicat. En canvi, si ens fixem en els supermercats veurem que és un material molt utilitzat. Per això, sembla increïble que una empresa d’aquestes característiques s’atreveixi a fer front a l’omnipresent porexpan.

Per a aquesta campanya, a més, l’empresa col•labora amb la Fundació per a la Prevenció de Residus i l’Agència de Residus de Catalunya. Aquí és on em sembla que podem trobar detalls significatius que ens mostren nous camins. Les aliances estratègiques entre organitzacions de diferents sectors són imprescindibles per afrontar els reptes que tenim avui.

Des del món associatiu, podem dir que hi ha moltes empreses que no estan disposades a canviar, però justament és a l’inrevés: hi ha empreses que estan disposades a canviar; és més, en fan un valor afegit. Ara el que necessitem és potenciar i aliar-nos amb els que sí que estan disposats: donar idees (les possibles i les impossibles), imaginar propostes de col•laboració, buscar els punts en comú i desenvolupar-los, provar exemples que ja existeixen, trobar solucions... Aquestes aliances estratègiques fan que canviï de rumb la societat i que les empreses que feien el ronso es vegin empeses a pujar al carro del canvi.

Tenim molt a fer i no hem de perdre de vista que les coses canvien molt de pressa. Les empreses que ara malden per sortir-se’n poden ser les grans empreses del demà (de la mateixa manera que, com hem vist, les grans empreses obstinades a continuar igual, poden caure en un tres i no res).

I la teva associació, amb qui està canviant el món? Què feu concretament? Com ho feu saber a tothom? Tot un repte.

2 comentaris:

  1. Good evening! Our academy https://rankmywriter.com/essaypro-com-review have experienced authors in our panel. They have experience writing APA annotated bibliography. We have qualified personnel in various fields of research, and we accordingly assign work to the author. Our professionals know how to create concisely and Chicago style annotated bibliography according to the needs of our customers.

    ResponElimina
  2. Great Platform. Are you also searching for nursing essay writing help? we are the best solution for you. We are best known for offering the best nursing essay writing services

    ResponElimina